29 februarie 2016

Ciulama de hribi in varianta vegana

Am zis sa mai schimbam ceva in retetarul nostru de gatit  hribi si am ajuns la varianta de a inlocui smantana din ciulama cu lapte de soia si orez fiert trecut prin robot. Am luat hribii din " magazin " si i-am pus la hidratat.




Am  folosit cam 100 grame de hribi uscati, adica echivalentul a 0.8 kg de hribi proaspeti, cativa catei de usturoi, ulei de masline, o cana de orez fiert, o cana de soia, jumatate de cana de apa si cateva fire de patrunjel.
Usturoiul se caleste un pic in ulei  cu apa, dupa care se adauga hribii si se fierb  5 minute. Smantana folosita,  de obicei, la ciulama se obtine din orezul fiert trecut prin robot si din laptele de soia. "Smantana" se adauga in compozitie si se mai lasa la foc 5-10 minute. 
Et voila :)


Hribi uscati mai avem si livram si la jumatate de kilogram :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu