E 220. Dioxid de sulf. Conservant.Artificial. Toata gama de produse ce contin sulf are potential toxic. Incetineste asimilarea vitaminei B1, produce dureri de cap, ameteli, provoaca afectiuni intestinale de la 25 mg pe litru de vin.Produce "astmul de sulfit" la persoanele sensibile. Se recomanda a nu se depasi doza de 50 mg/zilnic, dar aceasta este atinsa prin consumul a 300-400 ml de vin alb. Persoanele cu bronsita, conjuctivita, emfizem, afectiuni cardiovasculare, afectiuni renale trebuie sa evite consumul compusilor cu sulf. Se poate gasi intr-o mare varietate de alimente, bauturi nealcoolice, sucuri de fructe, fructe conservate si preparate din acestea, vinuri, otet, bere produse din cartofi ( chips, snacks) etc. DZA=0.7mg/kg pentru E 220 - E 228.
Consumul frecvent nu este recomandat; va fi evitat de persoanele sensibile.
Admis si in alimentele ecologice.
Noi l-am gasit in produsele nemtesti Kluth.
E202. Sorbat de potasiu.Conservant artificial, sarea de potasiu a acidului sorbic. Punct de topire cuprins intre 133 si 135 grade Celsius. In unele cazuri, poate provoca alergii, astm.DZA= 25mg/kg corp. Consumul frecvent nu este recomandat, mai ales persoanelor sensibile.
Noi l-am gasit in produsele Elmas.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu