11 august 2013

Tagliatelle cu hribi si menta

Dupa cum am scris pe blog, hribii sunt mama noastra. Asteptam sfarsitul primaverii la deal, adica luna mai, apoi asteptam lunile iulie si august la munte. Colectam, uscam, congelam. Practic, asteptam soarele, si, dupa el, lucram si noi. E frumos :) . Intr-un fel , urmam miscarea planetelor, a sorilor, a anotimpurilor, fara sa simtim vreo supunere. E pur si simplu, realitatea. 
Ok, sa lasam filozofia pentru o chestie foarte practica si imediata: tagliatelle cu hribi si menta :)
Am gasit o foarte buna colectie de carti de retete culinare  aici,  asa ca ne-am apucat sa preparam toate retetele cu hribi:)
De data asta, am ales tagliatelle cu hribi si menta.
Sa purcedem :)
Iata reteta :



si ingredientele:



Noroc cu aparatul nostru Kodak, pentru ca ne era cam lene sa scriem totul :)
Hribul uscat  l-am avut noi, ca de obicei:




Ceva ardei iuti , i-am avut de la vecinul Sica, care  consuma un sac de complexe la trei ani, spre deosebire de prietenul  lui gradinar, care vinde la piata si care, baga trei saci la fiecare inceput de sezon ca sa aiba din ce sa traiasca :) C'est la vie !




 Niste menta, ne-a iesit in spatele casei, habar n-avem de unde !




 Ma rog, in final , sa nu uitam ca  mancare e fudulie, iat-o:




Si ca, bautura e temelie si va trebuie, neaparat, un Cabernet Sauvignon!
Pe care l-am baut! Hac!
Sa fim sanatosi :)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu