2 noiembrie 2014

Terină de cartofi si hribi

Plecam , ca de obicei, de la o mana de hribi uscati, nu multi, vreo 50 de grame:


cu o reteta din biblioteca Adevarul:


Lucrurile decurg cam asa: 

Pune ciupercile in bere si lasa-le sa se inmoaie 30 de minute.

1.Intre timp, prepara un piure: curata cartofii de coaja, taie-i in cuburi mici si fierbe-i in lapte. Scurge-i, paseaza-i si amesteca-i cu untul, parmezanul si sare, dupa gust. Lasa piureul sa se raceasca.
2. Taie usturoiul feliute si caleste-l intr-o tigaie cu o lingura de ulei. Adauga hribii storsi si tine-i pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand se evapora lichidul.
3.Amesteca piureul cu hribii si branza taiata in cuburi. Unge cu ulei un vas termorezistent rotund sau dreptunghiular, pune compozitia in el si niveleaz-o cu o spatula. Pune-o in cuptor si coace-o 20 de minute la 180 grade C, pana cand se gratineaza frumos. Cand este gata , scoate terina din cuptor si serveste-o calda

Ca o concluzie, in ciuda incropelilor noastre cu hartie de copt, terina a iesit delicioasa si foarte fina la gust, Feteasca neagra ramand la latitudinea  voastra :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu